Cégismertető
Felhasználás
Rendszer működése
Értékesítés
Termékismertető
Referenciák
Gyártás
Kezünkben a jövő

Cégismertető


A Solart Osztrák-Magyar Alternatív Energia Hasznosító Korlátolt Felelősségű Társaságot 1999-ben alapította a Kalkgruber Solar- und Umvelttechnik GmbH valamint az Alukol Vagyonkezelő Holding Kft.

Cégünk a nagy tapasztalattal rendelkező Kalkgruber cég kiforrott technológiájának alkalmazásával, és a gondosan megválasztott minőségű anyagok felhasználásával gyártja a nagy hatásfokú, rendkívül hosszú élettartamú, karbantartást nem igénylő Sunny és CPC napkollektorokat.

A Solart kollektorok segítségével függetlenekké válhatunk az egyre növekvő energiaáraktól és az egyik legtisztább energiát hasznosíthatjuk. Ezáltal védjük a természetet és a környezetet. Solart kollektorok nehéz körülmények pl. diffúziós napfény sugárzás és alacsony környezeti hőmérsékletek esetén is kiváló hatásfokot érnek el.

Solart kollektorok: három fürdőből kettő ingyenes!

A Solart kollektorok az éves melegvízfelhasználás akár 70%-át ajándékba adják.

A számítás GYAKORLATI KÉPLETE:
Melegvíztároló mérete:
        Napi melegvíz-igény (l)x2 = melegvíztároló méret (l)
        Kollektorok száma: Napi melegvíz-igény (l) = kollektorfelület (m2)
                                                     35

...Havidíj nélkül fűtési igényünk akár 40%-át is fedezhetjük napenergiával.
Solart kollektorok - Kellemes meleg biztosítása több generáció számára.

Még a legkorszerűbb olaj- vagy gáztüzelésű kazánok is részterhelésű tartományban gazdaságtalanul és fokozott károsanyag-kibocsátással működnek. Éppen ezen a területen jelentkezik a Solart kollektorok erőssége. Az átmeneti és a fél éven át tartó nyári időszakban elkerülhetjük a Solart kollektorok telepítésével az égő számtalan beindítását.

...már az év első napsugarai melegíthetik úszómedencéinket és fokozhatják fürdőzési örömeinket.
Solart kollektorok telepítésével a fürdési szezonunk tavasztól késő őszig hosszabbodik meg - Élmény a fürdés - otthoni nyaralás.

...univerzálisan felhasználható, olcsó és egyszerű szerelés a tetőtérbe, a tetőn és a lapostetőn is.
Solart kollektorok - a legkülönbözőbb telepítési változatokhoz.

Esztétikus formai megjelenésének köszönhetően a Solart kollektorok harmonikusan illeszkednek minden épülethez. A kollektor járható, jéggel és hóval szemben ellenálló felülettel rendelkezik.

Előnyök:
 • A levegőszűrő gondoskodik a kollektorház ellenőrzött szellőztetéséről, valamint megakadályozza a por, pollen és korom behatolását.
 • Univerzális alkalmazhatóság: olcsó és egyszerűen telepíthető
  • tetőre
  • tetőszerkezetbe
  • szabadtéren felállítva
  • lapostetőre
  • falra
 • Csekély (1,1 l) folyadék-mennyiség révén gyors felfűtési idők érhetők el kis napsugárzás esetén is.
 • 2,8 m2 felületű és csak 50 kg súlyú
 • A tengervízzel szemben is ellenálló alumíniumból készült kollektortálca korrózióálló, tönkretehetetlen és 100%-ban újrahasznosítható
 • A homlokoldalon kialakított csatlakozás biztosítja, hogy a kollektor a hőtágulás következtében károsodást ne szenvedjen.
 • Az abszorber és a hőszállító cső közötti hegesztett összeköttetés biztosítja a legjobb hővezető képességet és ellenáll a legmagasabb üzemszüneti hőmérsékleteknek is.
 • A törésbiztos, 4 mm vastag, alacsony vastartalmú, temperált Solar biztonsági üveg kiváló, 92%-os fényáteresztő képességgel rendelkezik.
 • A kiváló minőségű, 55 mm vastag, kis kötőanyag-tartalmú kőzetgyapotból készült hátsófali szigetelés üvegfátyolréteggel egészül ki, és az oldalfali szigeteléssel együtt szinte nem enged energiát veszendőbe menni.
 • A megújuló energiák alkalmazását a Magyar Köztársaság kiemelten támogatja. Így a napkollektoros rendszerek beruházási költségek egy részéhez vissza nem térítendő támogatás igényelhető.

A napos oldalon állunk. 2003. SOLART Kft.